Het aanpassen van de kleuren en de belichting voor de fine art prints is een proces dat zeer zorgvuldig moet gebeuren.

Voor MP Art Studio wordt afgedrukt met de Epson SureColor P20000. Dit is de hoogst aangeschreven fine art printer voor high-end fotografische, fine art en indoor display graphics printing. Er wordt gebruik gemaakt van ‘Colour Management’.

Colour Management is een proces dat de kleurconsistentie tussen de verschillende input en output apparaten (camera’s, monitoren, scanners en printers) beheert. Deze variaties kunnen ongewenste kleurveranderingen produceren.  Zo word voorkomen dat kleurwaardes zouden variëren van apparaat naar apparaat.

Het afdrukken van een proefprint is een goede manier om te zien hoe de uiteindelijke print eruit zal zien en om kleur- en belichtingsaanpassingen te testen. Mijn doelstelling is om de print er exact hetzelfde uit te laten zien als het originele schilderij. Het originele (nog niet geverniste) schilderij werd daarom ter vergelijking naast de proefprint geplaatst.

Kleine aanpassingen in de belichting waren nodig om de print en het schilderij exact gelijkend te krijgen.

 

3 reacties

 1. Hey Maarten,
  ik heb nog met je gevaren op de Heemskerck.
  Als deze print klaar is heb ik hier veel belangstelling voor.
  Hoop dat verder alles goed met je is.
  Vriendelijke groet,
  Peter.

  1. Hoi Peter
   Leuk dat je mijn werk zo waardeert en om na al die jaren wat van je te horen.
   De print van de Standaadfregatten Kortenaerklasse is inmiddels beschikbaar in de webshop.
   De L-fregatten wordt het volgende onderwerp.

 2. Beste Maarten,

  Toen je mij tijdens ons werk op het SCC vertelde dat jij de S fregatten zou gaan schilderen raakte ik direct enthousiast.

  Als jeugdige schepeling van 16 jaar oud kreeg ik een plaatsing a/b van de
  Hr. Ms. Kortenaer
  En bleef daar voor 3,5 jaar geplaatst.
  Ook op de Hr.Ms. Bloys van Treslong ben ik 1,5 jaar geplaatst geweest.

  Het is dit jaar 40 jaar geleden dat ik bij de Marine ben gegaan, nooit heb ik daar een dag spijt van gehad het heeft mij gevormd tot wie ik ben geworden. Het doet mij dan ook een geweldig plezier om deze prachtige
  Herinnering thuis aan de muur te hebben hangen. Als ik er naar kijk voelt het alsof ik weer aan boord ben en elk moment een schietoefening ga doen met de 40 mm. Of gewoon ben aan het wegdromen op de eindeloze oceaan. Onderweg naar mooie bestemmingen om aldaar even weekeind te gaan houden.

  Bedankt voor je prachtige werken Maarten
  Het is zo natuurlijk uitgevoerd dat het gewoon werkelijkheid is.

  Een collegiale groet, Rob Bezee