2 reacties

 1. Beste Maarten,
  een mooi idee (en uitvoering) van deze marine ‘doeken’. Ik heb nog met je vader gewerkt (in Den Haag, begin jaren ’90) en je was mee met beide M-fregatten begin 1996 in de Adriatische Zee. Ik was Hfd Operationele Dienst van de Doorman (F827), mijn jaargenoot Eric Schuurmans was dat van de Hulst. Dat leverde toen ook al een mooi schilderij op van een boardingoperatie van de Doorman. Ik heb dat eens zien hangen in het Mariniersmuseum; hangt het daar nog steeds?

  Vraag: welke scheepstypes komen er nog meer uit in deze serie? Ik kan ze moeilijk allemaal kopen 🙂

  Mvg
  Harry Woker

  1. Hallo, Harry.
   Bedankt voor je reactie.
   Ik herinner me inderdaad onze ontmoeting aan boord van de Karel Doorman in de Adriatische zee helder.
   Dat was een voor mij bijzondere periode.
   De doeken die in destijds maakte behoren nog steeds tot de collectie en bevinden zich nog regelmatig in de expositie,
   zoals ik heb begrepen.
   De afgelopen jaren heb ik gewerkt binnen een aantal thema’s.
   Ik heb de behoefte om een omvangrijk marineschepen thema te doen omdat ik daar als schilder nu voldoende klaar voor ben.
   Een grote groep Nederlandse belangstellenden kan ik door het opzetten van de print edities op deze wijze ook bedienen.
   De vorderingen en de komende onderwerpen kan je volgen op het blog, maar ik zie dat je die al hebt gevonden.
   Na de S en L fregatten zat ik aan een onderzeeboot of de M fregatten te denken.
   De volgorde kan wijzigen.
   Met Wies gaat het uitstekend.
   Groet, Maarten.